Senyalització de la ruta

Senyalització de la ruta

Com està senyalitzada la ruta

En el passat, el viatger de la Via Augusta es trobava a cada milla romana de distància (1.481 m) una columnes cilíndriques anomenades mil·liaris. Podien arribar a tenir uns tres metres d'alçària, i hi apareixia gravada la distància fins a la propera ciutat i el nom de l'emperador que havia fet construir o reformar la via.

En l’actualitat, la ruta de la Via Augusta Penedès està senyalitzada amb una reinterpretació dels antics mil·liaris, unes columnes d’acer corten amb interior de formigó que presenten les principals destinacions de la ruta gravada en la seva superfície. 

Cada mil·liari presenta diferents informacions divulgatives il·lustrades de la cultura i tecnologia romana, des dels hàbits quotidians com ara la roba, el calçat i l’habitatge fins a aspectes relacionats amb la vida militar, les ciutats, els transports... I com no? També el cultiu de la vinya que tant ha marcat el territori del Penedès. 

En les cruïlles hi ha fites petites per indicar la direcció a seguir. Aquestes fites s’inspiren en la forma d’una moneda romana i presenten el logotip que identifica la ruta. En alguns casos també hi ha marques de pintura.