Lavern Subirats - La Granada

Lavern Subirats - La Granada
Lavern Subirats
La Granada

Entre torrents, rieres i vinyes

Descripció general

En aquesta etapa passarem d’un paisatge marcat per la presència de barrancs, torrents i rieres a la plana ben característica del centre de la Depressió Prelitoral.

A partir de l’estació de Lavern Subirats ens dirigim cap al nord, cap a l’església de Sant Pere Lavern. La deixem a la nostra dreta i continuem pel camí que travessa la riera de Lavernó. Seguim pel camí de can Bas, travessem la C-243a i continuem fins a la capella romànica de Sant Joan Salerm, on agafem  el camí de Sant Sadurní al Pla del Penedès en direcció ponent fins trobar, a mà esquerra, el camí del Carrer Nou, camí que travessa el torrent de can Bas i mena fins a les Cases Noves de Can Cartró. Un cop aquí, travessem la riera de Santa Fe pel pont de la BV-25155. Aquest és el límit de terme entre Santa Fe del Penedès, Subirats i Avinyonet del Penedès i marca també un abans i després en el paisatge, que a partir d’aquí esdevé força planer.

Just després del pont, agafem el camí de la dreta i després, a l’esquerra. Passem per la masia de la Barberana i continuem fins el rec del mas Messeguer. Trenquem a l’esquerra i una mica abans de la Casa Vermella, a prop de la qual hi ha el jaciment romà de la Torre, trenquem de nou a mà dreta i seguim el camí de l’Horta, que puja fins a la Granada.

Entrem a la Granada pel portal nord de l’antiga muralla i de seguida ens trobem entre l’església de Sant Cristòfol i la casa del Castlà, molt a prop de les restes del castell del segle X. Continuem pel carrer del Mig fins a la plaça de la Font.

En aquest punt, podem enllaçar la següent etapa en direcció Vilafranca o anar cap a baix a buscar l’estació de Rodalies (950m).

Característiques de l'etapa
Perfil de l'etapa
Familiar.
A peu
Sí.
Ciclable
100%.
Aparcaments

Lavern-Subirats: Estació de Renfe.
La Granada: Estació de Renfe.

Fitxa tècnica
Dificultat
Moderada
Distància
8,00km
Altitud màxima
276m
Altitud mínima
150m
Desnivell
195m
Temps a peu
2 h
Informació pràctica

Atenció en travessar la carretera C-243a i en fer el tram per la BV-25155, a l’alçada de Can Cartró.

Com arribar

Lavern-Subirats
Estació de tren Lavern-Subirats.

La Granada
Estació de tren de La Granada.