L'Arboç - Bellvei

L'Arboç - Bellvei
L'Arboç
Bellvei

A cavall entre l’Alt i el Baix Penedès

Descripció general

L’extrem meridional de la Via Augusta Penedès enllaça l’Arboç amb Bellvei, tot travessant el petit poble de la Gornal en un trajecte força planer i, de nou, plenament immers en un paisatge de vinyes. 

L’etapa comença a la cruïlla entre el camí Moliner, nom possiblement vinculat al molí de la riera de Marmellar que hem deixat enrere, i el camí de la Costeta, en el terme de l’Arboç. Se segueix el camí Moliner en direcció a la Gornal. Un dels lloc que es travessa és l’anomenat Solar Roig, on  hi ha documentat un jaciment romà.

Arribem al barri del Poblenou de la Gornal, travessem la carretera Bv2116 i continuem pel carrer de França cap al centre del poble. Salvem la carretera N-340 pel pas elevat. El mil·liari de la plaça tracta sobre les famoses àmfores i del comerç del vi en època romana.

Es continua pels carrers estrets de cases emblanquinades del nucli històric de la Gornal, passem vora l’església d’origen romànic de Sant Pere. Continuem pel carrer de l’Església fins a la plaça de Montserrat, on agafem el carrer de Roselló, passem al costat del camp d’esports i reprenem el paisatge rural, ara també amb presència d’oliveres i algun canyissar que ens indica la presència de petits cursos d’aigua, com ara el torrent de la Pallisseta. De manera força planera, arribem al límit occidental del terme, límit que resseguim pel camí Morraler fins a Bellvei. Estem de nou a la comarca del Baix Penedès, un territori ric en vestigis romans, entre els que destaca, a tant sols 8 km, la ciutadella ibèrica de Calafell i a 12 km, l’arc de Berà.

Característiques de l'etapa
Perfil de l'etapa
Familiar.
A peu
Sí.
Ciclable
100%.
Aparcaments

L'Arboç: Estació de Renfe.
Bellvei: Estació de Renfe.

Fitxa tècnica
Dificultat
Fàcil
Distància
6,90km
Altitud màxima
176m
Altitud mínima
95m
Desnivell
91m
Temps a peu
1h 40 min (sense pauses)
Informació pràctica

Atenció a la Gornal en travessar la carretera Bv2116 i també a l’arribar a la N-340.

Com arribar

L'Arboç
Estació de tren de L'Arboç.